موتور کرکره برقی
موتور کرکره چیست و چه قابلیت هایی دارد ؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع مدل ها و مشخصات فنی و نحوه نصب موتور کرکره برقی بپردازیم.
موتور کرکره برقی چیست ؟
موتور کرکره برقی یکی از معروف ترین موتور های درب اتوماتیک می باشد که با توجه به محبوبیت بالای درب های کرکره ای بسیار مورد توجه قرار گرفته و در مدل ها و برندهای متنوعی در بازار وجود دارد. مهم ترین بخش در یک کرکره برقی از هر نوعی، موتور آن می باشد که باید قبل از خرید کرکره برقی بسیار مورد توجه قرار گیرد. نحوه کار موتور های کرکره برقی به این صورت است که با قرار گرفتن در بالای درب کرکره ای قدرت حرکت تیغه ها برای بالا و پایین شده را تامین می کنند.
انتخاب و نصب درست موتور کرکره برقی می تواند در جهت افزایش عمر موتور و کاهش استهلاک آن نقش بسزایی داشته باشد. بهتر است در این راستا از یک کارشناس متخصص بهره بگیرید.
بهترین موتور کرکره برقی
کرکره اتوماتیک یا کرکره رولاپ برقی نوعی از انواع درب های اتوماتیک می باشد که می تواند از جنس پارچه های برزنتی در کرکره سرعت بالا و به شکل پنل های گالوانیزه در درب های زیرسقفی و تیغه های الومینیومی در کرکره های ساده فروشگاهی – پارکینگی باشد که با توجه به اهمیت و خواسته مشتری می توان یکی از موارد فوق را پیشنهاد داد. تنوع در رنگ و کاربری های مختلف این نوع درب ها باعث می شود که مشتری در انتخاب خود ، قدرت انتخاب بالایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به صورت جامع انواع موتور رول آپ را به صورت تخصصی بررسی نماییم.
بهترین مارک موتور کرکره برقی
مارک ها و برندهای بسیاری در جهت ارائه و تولید موتور کرکره برقی در بازار وجود دارند و هر روز برند جدیدی وارد بازار می شود پیدا کردن بهترین مارک موتور کرکره برقی واقعا کار دشواری است. پیشنهاد مهر درب این هست که تا حد امکان سعی کنید از یک شرکت باسابقه در جهت خرید موتور کرکره برقی اقدام کنید که پاسخگوی خدمات و گارانتی موتور کرکره برقی شما باشد.
برخی از مطرح ترین برندهای موتور کرکره برقی عبارتنداز :
- اس دی سی SDC
- بارزانته
- پاور
- تیونی
- اسمارت
- نوبل
- نایس
- لایف
راهنمای خرید موتور کرکره برقی
در هنگام خرید موتور کرکره برقی باید به یک سری نکات توجه کنید که بتوانید بهترین موتور کرکره برقی را خرید کنید :
- کاربری مدنظر
- فضای موجود
- میزان تردد
- ابعاد دهانه
- وزن دهانه
- سرعت مدنظر
قیمت موتور کرکره برقی
قیمت موتور کرکره برقی به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از این عوامل شامل :
- نوع موتور که در دسته های مختلفی از قبیل ساید – توبولار – سانترال – سکشنال
- برند موتور که برخی از این برندها SDC – bazante – tuny – akrol- leben – eden ,…
- کیفیت موتور که وابسته به کیفیت قطعات داخلی و سیم پیچ مس یا الومینیوم
کاربرد موتور کرکره برقی
مسلما کاربری اصلی کرکره برقی برای درب های کرکره ای می باشد ولی می تواند در کاربری های دیگری نیز در جهت رول کردن مورد استفاده قرار گیرد.
مشخصات فنی موتور کرکره برقی
مشخصات فنی موتور کرکره برقی با توجه به نوع موتور متفاوت می باشد و باید در ابتدا در جهت اطلاع از مشخصات فنی موتور کرکره برقی ، نوع موتور کرکره برقی را مشخص کنید و متناسب با نوع و برند موتور ، در جهت پیدا کردن مشخصات فنی موتور کرکره برقی اقدام نمایید.
برخی از مهمترین شاخص هایی که باید در مورد مشخصات موتور کرکره برقی مدنظر قرار گیرد عبارتنداز :
- موتور کرکره برقی تا چه ابعادی را می تواند جابه جا کند ؟ ارتفاع حداکثری که موتور می تواند جابه جا کند چقدره ؟
- قطر لوله موتور چقدره ؟
- قدرت موتور چقدره ؟ چند واته ؟
- نحوه خلاص کردن موتور چطوره ؟
- موتور چقدر فضا اشغال می کنه ؟
- آیا امکان اتصال سنسور و چراغ هشدار دارد ؟
- چند تا ریموت داره ؟
عملکرد موتور کرکره برقی به چه صورت هست ؟
عملکرد موتور کرکره برقی به این صورت هست که بعد از فشردن ریموت کنترل ، فرمان از طریق مدار فرمان به موتور منتقل شده و موتور از طریق چرخاندن شفت/لوله که تیغه های متصل به شفت به حرکت در می آید. تقریبا تمامی موتورهای کرکره اتوماتیک دارای یک دوره کارکرد ثابت می باشند که بعد از آن باید توسط کارشناس متخصص مورد بررسی و تعمیر قرار گیرد.همچنین امکان استفاده از باطری پشتیبان اضطراری برای همه موتور های کرکره برقی می باشد.
فروش موتور کرکره برقی در تهران
مهر درب به عنوان نمایندگی فروش موتور کرکره برقی در تهران و همچنین با توجه به بهره مندی از یک انبار مجهز از انواع قطعات و تجهیزات جانبی موتورهای کرکره برقی توانایی تعمیرات تخصصی انواع مدل های موتور کرکره برقی را داراست .
خرید اینترنتی موتور کرکره برقی
مهر درب در این امکان را برای شما مشتریان عزیز ایجاد کرده که بتوانید با ارائه مشخصات دقیق از شرایط کرکره برقی و موتور مورد نیاز بتوانید در جهت خرید اینترنتی موتور کرکره برقی اقدام نمایید.
انواع موتور درب کرکره ای
به صورت کلی انواع موتور درب کرکره ای در چهار دسته اصلی قرار می گیرد :
ساید side – توبولار tubolar – سانترال Central – زیرسقفی سکشنال sectional – صنعتی Industerial
موتور کرکره برقی ساید چیست؟
موتور کرکره برقی ساید که در دو دسته صنعتی و ساده قرار می گیرد. با توجه به میزان تردد ، عرض و ارتفاع دهانه ، وزن دهانه انتخاب می گردند. این نوع از موتورها مجهز به ترمز اضطراری یا پاراشوت می باشند که مانع از سقوط احتمالی کرکره می گردد.
یکی از نکات بارز این موتور ها این است که در دو نوع ساده و مجهز به باطری ارائه شده است که برای نقاطی که قطعی برق بیشتری دارند می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
موتور های ساید دارای خلاص کن زنجیری برای استفاده در قطع برق می باشد . همچنین علاوه بر ریموت کنترل می توان از سلکتور دستی این موتور ها جهت کنترل استفاده کرد.
موتور زنجیری کرکره برقی چیست ؟
با توجه به مکانیزم زنجیری و گیربکس زنجیری موتور ساید ، موتور ساید کرکره برقی به موتور زنجیری نیز معروف است. در واقع وجود زنجیر در موتور ساید باعث ایجاد قدرت چندبرابری در جهت انتقال وزن های بالاتر گردیده است.
مزایا و معایب استفاده از موتور ساید کرکره اتوماتیک
- مناسب برای میزان تردد بالا
- مناسب برای کرکره با وزن بالا
- در صورت خرابی موتور ، به راحتی موتور قابل بازشدن و اقدام برای تعمیر می باشد.
- مجهز به سیستم ترمز اضطراری یا پاراشوت که باعث افزایش ایمنی و جلوگیری از خطرات احتمالی می گردد
- قیمت بالاتر از سایر موتور ها
موتور ساید DC مجهز به باطری پشتیبان جهت استفاده در مواقع قطع برق
مشخصات موتور کرکره برقی ساید :
موتور کرکره برقی ساید در مدل های متعارف با ولتاژ برق شهری کار می کند و کارکردی فوق العاده ساده و کاربردی دارد . برخی از مهمترین مشخصات موتور کرکره برقی ساید عبارتنداز :
- کارکردی روان و بدون صدا – پرقدرت و بدون محدودیت تردد با توجه به بکارگیری سنسور حرارتی ایمنی
- نصب راحت و آسان
- مجهز به خلاص کن زنجیری برای استفاده در مواقع عدم کارکرد موتور
- مجهز به پاراشوت ایمنی یا ترمز اضطراری که مانع از سقوط درب کرکره ای می گردد
- امکان اتصال سنسور ضدبرخورد و چراغ هشداردهنده همراه با دو عدد ریموت کنترل 433 هرتز
- پک کامل شامل صفحه پلیت گیربکس همراه با یاتاقان اندکب با امکان نصب ساده
- شفت به کارگرفته شده در این موتور از نوع گرد با قطر خارجی 114mm
- مجهز به شاسی سلکتور دستی جهت استفاده نگهبانی
موتور DC کرکره برقی
موتور DC کرکره برقی نوعی از موتورهای کرکره برقی است که با باطری پشتیبان یا UPS کار می کند و ولتاژ کاری 24 ولت دارد و می تواند برای مناطقی که قطعی برق دارند بسیار مناسب باشد. نکته ای که راجب این مدل موتور های کرکره برقی وجود دارد این است که سیم پیچ موتور های DC کرکره برقی از جنس مس بوده و دارای خازن راه انداز نمی باشند به همین دلیل می توانند برای تردد های بالا و وزن های سنگین مورد استفاده قرار بگیرند و کارکرد مناسب تری داشته باشند.
مشخصات موتور ساید ساید کرکره برقی با باطری یو پی اس :
در مکان هایی که قطعی برق زیادی وجود دارد می توان از موتور کرکره برقی ساید با باطری استفاده کرد. برخی از مهمترین مشخصات موتور کرکره برقی با باطری پشتیبان عبارتنداز :
- توان مصرفی بسیار پایین و فوق العاده کم صدا
- نصب راحت و آسان
- مجهز به خلاص کن زنجیری برای استفاده در مواقع عدم کارکرد موتور
- دارای منبع برق اضطراری و مرکز کنترل شارژ پیشرفته برای استفاده در زمان برق رفتگی با امکان باز و بست درب تا 30 مرتبه
- امکان اتصال سنسور ضدبرخورد و چراغ هشداردهنده همراه با دو عدد ریموت کنترل 433 هرتز
- پک کامل شامل صفحه پلیت گیربکس همراه با یاتاقان اندکب با امکان نصب ساده
- شفت به کارگرفته شده در این موتور از نوع گرد با قطر خارجی 114mm
قدرت موتور کرکره برقی ساید
موتور کرکره برقی ساید در قدرت های مختلفی در بازار ارائه می شود که می تواند متناسب با کاربری شما انتخاب و استفاده گردد. برخی از مطرح ترین مدل های قدرت موتور کرکره برقی ساید عبارتنداز :
- 300 کیلوگرم
- 500 کیلوگرم
- 600 کیلوگرم
- 800 کیلوگرم
- 1000 کیلوگرم
موتور کرکره برقی سانترال چیست؟
موتور کرکره برقی سانترال در کرکره های قدیمی کاسه فنر یا شفت فنر مورد استفاده قرار می گیرد که به دلیل قرار گرفتن در مرکز شفت به این نام ، قرار گرفته است.
موتور سانترال نسبت به سایر موتور های کرکره برقی از سرعت بالایی برخوردار است .
نکته قابل توجه در جهت کاهش میزان خرابی ها و افزایش عمر موتور و کاهش استهلاک ، بررسی منظم و دوره ای وضعیت کاسه فنر ها و روانی کرکره می باشد. البته این موتورها با توجه به این که باید حتما روی کرکره کاسه فنر نصب گردند در صورتی که کرکره کاسه فنر نباشد هزینه بالاتری نسبت به سایر موتورها ایجاد می کند. .
مزایا و معایب موتور سانترال کرکره برقی
موتور کرکره برقی سانترال به عنوان نسل منسوخ شده موتورهای کرکره برقی ، مزایا و معایب بسیاری دارد که بهتر است با آن ها آشنا باشید تا در انتخاب موتور کرکره برقی مناسب راحت تر باشید :
- سرعت بالای کرکره نسبت به سایر موتورها
- مجهز به خلاص کن کابلی که باعث عملکرد سریع در زمان قطع برق می گردد.
- قابل نصب بر روی انواع کرکره های قدیمی بدون نیاز به هیچ گونه تغییر
- بالابودن هزینه نصب و تعمیر و نگهداری و سختی نصب
تقریبا موتورهای سانترال نسل منسوخ شده موتور های کرکره برقی می باشند و برای کرکره های کاسه فنر ، با تعویض شفت یا لوله و باز کردن کاسه فنر ، می توان از موتورهای ساید استفاده کرد که جایگزین مناسبی برای این مدل از کرکره های برقی می باشند.
موتور کرکره برقی توبولار چیست؟
موتور کرکره برقی توبولار یا تیوبلار tublar که با موتور داخل لوله یا شفت نیز شناخته می شود یکی از کاربردی ترین موتورهای کرکره اتوماتیک می باشد که برای دهانه های باعرض کم و کاربری های با تردد کم و همچنین امکانی که محدودیت فضای رول دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایا و معایب موتور توبلار کرکره برقی:
موتور کرکره برقی توبولار یکی از مرسوم ترین مدل های موتور کرکره برقی محسوب می شود که البته با گذشت زمان با توجه به محدودیت هایی که ایجاد می کند کمتر مورد استقبال قرار گرفته است. برخی از مهمترین مزایا و معایب موتور کرکره برقی توبولار عبارتنداز :
- مناسب برای مکان هایی که فضای کمی دارند.
- اشغال فضای کم در محل نصب
- قیمت پایین موتور توبلار
- امکان استفاده از باطری پشتیبان و خلاص کن دستی در مواقع قطع برق
- محدودیت در تردد و تحمل وزن کم
- شرایط سخت در تعمیر موتور و هزینه بالای تعمیر
- سقوط کرکره در صورت اسیب به گیربکس موتور
راهنمای نصب موتور کرکره برقی
نصب موتور کرکره برقی باید متناسب با روش های استاندارد و توسط نصاب متخصص انجام گیرد. سعی شود موتور حدالمقدور در داخل محل نصب شود. نصاب درب اتوماتیک کرکره ای باید سه پیچ موتور را به صورتی که خورشیدی کوچک درست به سرهشت ضلعی وارد شده باشد به پایه موتور نصب گردد در مرحله بعدی ابتدا واشرهای فنری و واشر گرد و سپس مهره را به پیچ ببندیم . سپس اچارکشی مهره ها انجام گردد.
میزان سفتی زنجیر باید در حدی باشد که تنها قفل اضطراری را از خورشیدی بزرگ جدا از موتور قرار گرفته قرار گیرد که به محض پاره شدن زنجیر خورشیدی بزرگ را قفل می کند .
مصرف کننده باید دقت کند که موتور را در دمای بین 5- الی 55 درجه سانتی گراد نگهداری کند.
سیستم ارت موتور ساید باید به مدار ارت ساختمان اتصال یابد . دقت شود که در زمان اتصال کوتاه ، فیوزی در قسمت مرکز کنترل وجود دارد که در صورت بروز مشکل باید موتور و برد دستگاه حتما چک گردد. روی ریموت کنترل دستگاه ، چهار دکمه وجود دارد ، دکمه بالا – پایین – استاپ و قفل که با فشردن دکمه قفل ، الباقی دکمه های ریموت قفل گردیده و تا زمان فشردن دکمه استاپ ، امکان استفاده از ریموت وجود نخواهد داشت .
همچنین موتور ساید کرکره برقی دارای ترمز پاراشوت اضطراری می باشد که مانع از سقوط و ریزش کرکره می گردد. این نوع موتور در زمان قطع برق ، ازطریق خلاص کن زنجیری مانند جرثقیل زنجیری ، خلاص می گردد و به صورت دستی کرکره حرکت می کند.
جهت تنظیم میکروسوئیچ که نقش تنظیم ارتفاع و حدود بالا و پایین کرکره را داراست باید دو عدد مهره تنظیم ارتفاع تنظیم گردد . در این مهره ها دو عدد پیچ وجود دارد که با آزاد کردن آنها می توان ارتفاع را تنظیم نمود و بعد از تنظیم باید پیچ ها سفت گردد.
اجزای تشکیل دهنده موتور کرکره برقی
عموما موتور های کرکره برقی از اجزای مختلفی تشکیل می شوند که شامل :
- تاج موتور
- خلاص کن
- زنجیر خلاص کن
- موتور
- مرکز کنترل
- میکروسوئیچ
- سیم رابط برد کنترل
همچنین بخوانید کاور پشت درب اتوماتیک و کاور درب اتوماتیک شیشه ای در بسیاری موارد در جهت افزودن یا پاک کردن ریموت از روی مدارفرمان کرکره برقی اقدام می کنید . در این راستا باید از یک راهنما بهره بگیرید.در این فیلم شما می توانید نحوه تنظیم ریموت کرکره برقی برای مدار فرمان بتا را مشاهده نمایید.
سوالات متداول
موتور کرکره برقی مناسب پارکینگ چیست ؟
با توجه به قدرت بالای موتور ساید و کیفیت بالاتر ، می تواند موتور مناسبی برای کرکره برقی پارکینگ باشد.
موتور کرکره برقی مناسب درب های صنعتی چیست ؟
موتور ساید برای دهانه های صنعتی بسیار مناسب است و توصیه می شود.
موتور کرکره برقی مناسب درب های صنعتی چیست ؟
با توجه به فضای کم و ابعاد کوچک در پنجره ها ، استفاده از موتور کرکره برقی توبولار توصیه می شود.