سقف شیشه ای
به عنوان یک سازه ی شیشه ای جدید و مدرن وارد صنعت ساختمانی شده و نظر اکثر افراد را به خود جلب نموده است. با توجه به پیشرفت دانش مهندسی، امروزه سقفهای شیشهای به عنوان یکی از منحصر به فردترین و زیباترین سازههای ساختمانی قلمداد میشوند و در بسیاری از ساختمانهای شیک و گران قیمت از انواع سقف های شیشه ای نشکن که به همین منظور ساخته شدهاند، استفاده میشود و امروزه یکی از اصلیترین المانها در دکوراسیون داخلی به حساب میآید و انواع آن را میتوانید در خانههای مدرن ببینید.
برای ساخت سقف شیشه ای از شیشه سکوریت لمینت استفاده می شود.شیشه لمینت شده چند لایه با ضخامت های بالا جهت اطمینان خاطر پیدا کردن از استحکام و افزایش تحمل نیروی وزن اعمال شده بر روی آن ، استفاده می شود.به مراتب هرچه ضامت لایه ها و تعداد آن ها بیشتر باشد ؛ مقاومت شیشه نشکن نیز افزایش می یابد
مهر درب ایرانیان جهت آب بند کردن و هوابند کردن سقف شیشه ای از فریم های مخصوص که بدین منظور طراحی و تولید شده است ، استفاده می کند.
انواع سقف شیشهای
سقفهای شیشهای را با توجه به ابعاد و مساحت آنها و شکل ظاهری به دو دسته ثابت و متحرک تقسیمبندی میکنند. سقفهای شیشهای ثابت به صورت یکپارچه نصب میشوند و از ایمنی بالایی برخوردار هستند. اما سقفهای شیشهای متحرک به صورت ریلدار یا در اصطلاح بازشو طراحی، ساخته و نصب میشوند. برای بهحرکت درآوردن سقفهای ریلی، میتوان از موتورالکتریکی استفاده کرد یا اینکه با کمک گیربکس دستی آنها را باز و بسته کرد. البته باید گفت که در ایران سقفهای شیشهای ثابت بیشتر استفاده میشود و آن را میتوان در خانههای لاکچری با معماری خاص دید.
نصب سقف شیشهای چگونه صورت میگیرد؟
سقفهای شیشهای معمولاً برای مکانهایی که به نور بیشتری نیاز دارند، انتخاب خوبی هستند. قبل از نصب سقف شیشهای به موارد زیر توجه کنید:
- اتاقی که میخواهید برای آن سقف شیشهای تعبیه کنید
اگر اتاقی که قصد دارید در آن سقف شیشهای نصب کنید، بسیار آفتابگیر است، بهتر است از سقف شیشهای به صورت کامل استفاده نکنید چون دمای اتاق در فصلهای گرم به شدت افزایش مییابد. همچنین شاید مجبور شوید برای جلوگیری از اشعههای مضر نور خورشید از شیشه های سکوریت که رنگی هستند یا شیشههایی که مخصوص هستند و اشعههای مضر را از خود عبور نمیدهند، استفاده کنید.
- میزان و مساحتی که میخواهید از سقف شیشهای برای آن استفاده کنید.
هنگام استفاده از سقف شیشهای حتماً باید به متریالی که در سایر قسمتهای اتاق به کار رفته نیز توجه کنید و به طور مثال اگراز کف شیشه ای برای اتاق ویا حتی از درب شیشه ای کشویی در اتاق ها استفاده شده است، سقف را تمام شیشه درنظر نگیرید؛ چراکه شیشه به هیچ عنوان عایق خوبی برای گرما و سرما نیست و به همین دلیل مصرف انرژی شما افزایش خواهد یافت.
- هدفی که بهخاطر آن میخواهید از سقف شیشهای استفاده کنید.
برخی قسمتهای خانه مثل حمام به نور طبیعی بیشتری نیاز دارد، از این رو میتوانید سقف قسمتی از حمام را شیشهای کنید تا در کنار استفاده از نور طبیعی، حریم خصوصی شما هم حفظ شود.
- تهویه هوا را از یاد نبرید.
در قسمتهایی که از سقفهای شیشهای استفاده میکنید، استفاده از یک فن چنانچه در محل مناسب نصب شود، بسیار مفید است چراکه به کنترل درجه حرارت نیز کمک میکند.
سقف شیشهای جمعشونده
سقف شیشه ای جمع شونده یکی از مدرنترین مدلهای سقف شیشهای به حساب میآید که با استفاده از قابلیت آب بندی و هواگیری مناسب، در مکانهایی که نیاز به سقف شیشه ای متحرک وجود دارد، کاربرد دارند.
همانطورکه میدانیم کاربرد سقف شیشه ای در مکانهای مختلف متفاوت است، از همین رو معمولاً در جاهایی مانند اتاقها و در کل در فضای داخلی خانه از سقف شیشه ای ثابت استفاده میشود ولی در جاهایی که به صورت فصلی یا دورهای نیاز به سقف شیشهای احساس میشود، سقفهای شیشه ای متحرک جمع شونده یا سقف شیشه ای تاشو تعبیه میشوند.
در سقف شیشه ای تراس این قابلیت وجود دارد که سقف هم به صورت ثابت وهم به صورت متحرک ساخته شود.سقف شیشه ای پاسیو یا سقف شیشه ای حیاط خلوت در این اماکن نیز سقفها با توجه به سلیقه و کارایی به هر دو صورت ثابت یا متحرک (سقف شیشهای جمعشونده) کاربرد دارند.
سقف شیشهای استفاده شده در این مکانها اغلب برای ایجاد محافظت از ورود نور بیش از اندازه، صدا یا بارش باران و برف و تغییرات جوی در فصلهای مختلف نصب میشوند و گاهی نیز برای تأمین امنیت حریم خصوصی و ایجاد امکان حداکثری از آن مکان کاربرد دارد. استفاده از سقف شیشهای استخر نیز از این قاعده مستثنی نیست و کاربرد آن علاوه بر زیبایی، محافظت و ایجاد حس امنیت بیشتر است.
آب بندی سقف شیشهای
سقفها یکی از قسمتهای جدانشدنی یک ساختمان هستند، بنابراین نحوه اجرا و استفاده از متریال مصرفی در سقفهای شیشهای خانه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نحوه اجرای سقفهای شیشهای به این صورت است که ابتدا شبکه بندی فلزی متناسب با ابعاد و وزن شیشهها انجام میشود؛ جنس این شبکهها میتواند آهن یا استیل باشد، استفاده از پروفیلهای مخصوص این کار با مقطع خاص نیز در اجرای سقفهای شیشهای رایج است. از آنجایی که کل سازه سقف شیشهای به صورت نمایان است، علاوه بر مقاومت سازه و استفاده از شیشههای مقاوم و نشکن، لازم است کل سازه از ظاهر مناسبی برخوردار باشد.
پس از اجرای سازه، نوبت به نقشه برداری و تعیین دقیق محل سوراخها و پیادهسازی آن میرسد. پس از ساخت سقف شیشهای با استفاده از شیشه های نشکن یا چندجداره، قطعات شیشه روی سازه نصب میشود و عملیات آببندی سقف شیشهای و سیلینگ درزهای قطعات مختلف شیشه انجام میشود. شکل و ظاهر این سقفهای شیشهای مقاوم و بسته به نظر مشتری، متغیر است و حتی میتواند به شکل گنبدی نیز اجرا شود.
قیمت سقف شیشهای چقدر است؟
قیمت سقفهای شیشهای نیز مانند سایر کالاهای ساختمانی متغیر است، از اینرو بهتر است برای کسب اطلاعات دقیق از قیمت آن یا متریال به کار رفته برای تولید این سقفها، باهمکاران ما در مهر درب ایرانیان تماس حاصل فرمایید. همچنین از آنجایی که بسیاری از مواد به کاررفته در سقفهای شیشهای از خارج از کشور وارد میشود، قیمت آن تحت تأثیر نرخ دلار قرار میگیرد. برای بدست آوردن قیمت روز سقف شیشهای که به صورت متری فروخته و اجرایی میشود میتوانید با همکاران ما در قسمت فروش تماس حاصل فرمایید تا اطلاعات کافی را در اختیار شما عزیزان قرار دهند. ضمنا باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که نصب سقف های شیشه ای هم جز هزینه های آن به حساب میآید و باید در هزینه کل آن قسمت قابل توجهی از هزینهها را برای نصب در نظر گرفت.
.
مزایای سقف شیشهای
شیشه به عنوان یکی از موادی که استفاده از آن در ساخت و ساز قدمت طولانی ندارد، در سالهای اخیر طرفداران زیادی بین مهندسان و سازندگان بنا و مشتریان و خریداران آنها پیدا کرده است. در زیر به برخی از مزایای سقف شیشه ای اشاره می کنیم:
• سقف شیشهای باعث افزایش ورود نور به ساختمان شده و هم در روز و هم در شب جذابیت بالایی دارد چراکه امکان تماشای آسمان را فراهم میکند. همچنین به دلیل زیبایی خاص استفاده از سقفهای شیشهای، ارزش ملک و سازه شما افزایش مییابد.
• همچنین سقفهای شیشهای دارای کمترین میزان استهلاک هستند و مثل سایر مصالح ساختمانی دستخوش آسیبهای ناشی از عوامل محیطی نمیشوند.
• قطعات استفاده شده در سقفهای شیشهای را به راحتی میتوان به اشکال مختلف درآورد و از آنها استفاده کرد.
• خوشبختانه شیشه از جمله موادی است که به راحتی قابل بازیافت است و بدون اینکه کیفیت آن پایین بیاید این قابلیت را دارد که برای چندین و چند بار مورد بازیافت قرار گیرد.
• معمولاً عوامل محیطی مثل نور، آب باران و اسیدهای موجود در آن و جریان هوا نمیتواند به آن آسیبی برساند.
• سقفهای شیشهای راندمان نور طبیعی را افزایش داده و موجب کاهش نیاز به مصرف انرژی برق میشوند.
• زمانی که نور از سقف وارد خانه شود باعث رشد بیشتر بچهها خواهد شد، زیرا محققان به این نتیجه رسیدهاند که نور مستقیمی که به خانه وارد میشود تاثیر بینظیری در رشد کودکان خواهد داشت. از طرفی این نور مستقیم روحیه پر جنب و جوش و فعال کودکان را تقویت میکند تا بتوانند زندگی بهتری را تجربه کنند.
• یکی دیگر از مزایای سقف شیشهای استفاده از جدیدترین و به روزترین نوع دکوراسیون در سطح جهان است. استفاده از این نوع سقف خانه شما را به کل تغییر خواهد داد و نتیجه بسیار جذابی برای شما خواهد داشت.
سقف شیشه ای متحرک
سقف شیشه ای متحرک نوعی از سقف های متحرک است که علاوه بر زیبایی و جذابیت فضا باعث کاهش مصرف انرژی می شود.سقف شیشه ای متحرک یکی از انواع سقف های متحرک است که در بازار موجود می باشد که خاصیت شیشه ای بودن آن ، باعث استقبال اکثر افراد واقع شده است . که در معماری مدرن امروز به دلیل هزینه مقرون به صرفه و عمر بالا مورد استقبال معماران و سازندگان قرار گرفته است. استفاده کردن از شیشه باعث دیده شدن کامل فضای بیرون و درون و همچنین زیبایی خاص محیط می شود. سقف های متحرک شیشه ای عایق رطوبت و هوا هستند. و با توجه به چهار فصل بودن کشور، امکان استفاده از این سقف ها در تمامی مناطق وجود دارد. ما در این مقاله سعی می کنیم شما را با مزایا و معایب سقف بازشو شیشه ای اشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
سقف شیشه ای بازشو از ساختمان بسیار قدرتمندی تشکیل شده است . از مهم ترین ویژگی های این سقف شیشه ای، بلوک های نشکن و مقاوم آن با قدرت عبور نور بالا است.
سقف متحرک برقی شیشه ای محصولی مدرن و لوکس است. شکل و اندازه سقف های شیشه ای متحرک بنا به نوع استفاده ای که از آن ها می شود به صورت گنبدی یا سطحی صاف و مسطح هستند. از دیگر ویژگی های مخصوص این سقف ها، وجود قاب های شیشه ای با خاصیت باز کردن دستی و اتوماتیک آن برای باز و بسته کردن سقف از راه دور با سنسورهایی هوشمند است.
این سقف بازشو شیشه ای به نحوی طراحی شده که در مقابل بارش برف و باران بسیار مقاوم است. و با نصب سنسور هوشمند باران و برف ، در هنگام بارش، سقف به طور خودکار بسته شده و دیگر نیازی به دخالت انسان و حضور او در آن محل نیست.
جنس این نوع سقف شیشه ای تاشو از شیشه های سکوریت دو جداره بوده که مقاومت بسیار بالایی دارند و در صورت شکسته شدن احتمالی، خاصیت برندگی ندارند. سکوریتربودن شیشه ها باعث می شود تکه های شیشه، سر گرد شده و در صورت اصابت شی و شکسته شدن شیشه ، فرد کمترین آسیب را ببیند. قسمت های فلزی آن نیز از آهن و آلومینیوم می باشد. که به وسیله موتور های بسیار مرغوب برقی جابجا می شوند.
سقف شیشه ای متحرک تلفیقی از هنر و مهندسی است که امکان لذت بردن و تماشای آسمان و محیط های بیرونی را چه در روز و چه در شب و چه در زمان بارش برف و باران فراهم می کند.
کاربرد سقف شیشه ای متحرک
سقف شیشه ای متحرک سقفی است که بنا به میل و نظر کارفرما قابل باز و بسته شدن است حتی می توان میزان بازشوی آن را تعیین نمود . این سقف ها باعث کاهش آلودگی صدا تا 50 درصد می شود ، چرا که شیشه های دوجداره عایق مناسبی برای آلودگی های صوتی می باشد و برای کسانی که از آن استفاده می کنند، آرامش و آسایش را به همراه دارد. اجرای سقف شیشه ای متحرک معمولا در مکان های زیر استفاده می شود:
- پاسیو
- سقف شیشه ای متحرک تراس یا بالکن
- رستوران و کافه
- روف گاردن (روف گاردن به فضای سبز روی پشت بام گفته می شود. بهتر است که این گونه محیط ها مسقف باشند تا از گزند عوامل طبیعی در امان باشند.)
- استخر ( وجود سقف شیشه ای متحرک استخر در فصول مختلف سال، علاوه بر اینکه باعث آرامش می شود، در فصل تابستان از شما در برابر اشعه سرطان زای فرابنفش خورشید محافظت می کند و همچنین امکان استفاده از استخر در فصل سرد سال را برای شما مهیا می کند.)
- پارکینگ های رو باز
- فضای داخلی ویلا
- گلخانه و قسمت هایی از ساختمان که مایل به استفاده از هوای آزاد و نور طبیعی در شرایط آب و هوایی مختلف باشند.
مزایای استفاده از سقف های متحرک شیشه ای
– عبور نور خورشید از شیشه های این سقف ها در طول روز، ما را از روشن کردن لامپ های اضافه بی نیاز می کند. و باعث می شود که در مصرف برق صرفه جویی شود.
– داشتن سقف بازشوی شیشه ای برای ما این امکان را فراهم می کند که از مناظر زیبای بیرون مانند دیدن آسمان، بارش باران، برف، نور خورشید، پرواز پرندگان و درختان و همه ی زیبایی های دنیا لذت ببریم.
– مزیت دیگر سقف شیشه ایی، تنوع بسیار بالای آن ها در طرح و فرم و رنگ آن است.
– مقاومت بسیار بالای آن در مقابل بارش برف و باران.
– داشتن مقاومت کافی در برابر حرارت.
– استفاده از آن به عنوان عایق صوت و حرارت.
– عمر طولانی و مفید
– دادن نما و ظاهری مدرن و زیبا به بنا.
– ورود هوای تازه به درون فضا.
– ممانعت از ورود خاک و برگ به هنگام وزش باد و تمیز ماندن مکان مورد نظر.
– با دوام در محیط مرطوب (ضد آب) و مقاوم در مقابل پوسیدگی و زنگ زدگی.
– امکان استفاده از سیستم سرمایشی و گرمایشی درون محیط.
– سقف شیشه ای متحرک حیاط باعث می شود از اشراف دید ساختمان های مجاور جلوگیری کند .
– دارای ریموت کنترل برای باز و بسته کردن آسان سقف متحرک اتوماتیک شیشه ای
– استفاده کاربردی از دو محیط، با باز و بستن کردن سقف.
– محافظت در برابر تابش شدید نور خورشید و اشعه UV و یا محافظت از هوای سرد زمستان.
– بالا رفتن دامنه دید.
– افزایش قیمت در بهای ساختمان.
معایب سقف متحرک شیشه ای
گرچه مزایای سقف شیشه ای تاشو خیلی بیشتر از معایب آن است اما بهتر است معایب آن را نیز بدانیم، تا بهتر بتوانیم برای استفاده ازسقف های تاشو در مکان مورد نظر خود تصمیم بگیریم.
– سقف های برقی شیشه ای به خاطر داشتن نمای کامل از آسمان و محیط بیرون، کالای بسیار جذابی محسوب می شود، ولی تمیز ماندن شیشه ها در دراز مدت بر اثر گرد وغبار و بارندگی کمی سخت به نظر می رسد. البته با استفاده از شیشه های نانو که مهرب درب ایرانیان ارائه میدهد این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
– شیشه هایی که در سقف های اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند. وزن بسیار بالایی دارند.
– و اما مشکل بعدی در سقف شیشه ای متحرک این است که هنگام تابش نور خورشید این شیشه ها به صورت یک ذره بین عمل می کنند و باعث می شود فضای نشیمن گاه زیر سقف در ساعات تابش نور خورشید به علت گرم شدن برای نشستن مکان مناسبی نباشد.
– قیمت سقف شیشه ای متحرک نسبت به سقف های ثابت بالاتر می باشد و این موضوع می تواند یکی از معایب آن باشد
در عصر کنونی بسیاری از مهندسان ساختمان و پیمانکاران، به دنبال ایده های نو و خلاقانه هستند، سقف شیشه ای متحرک علاوه بر اینکه باعث زیباتر شدن فضای مورد نظر می شود، در همه اماکن، چه حیاط کوچک تا حیاط های بزرگ قابل استفاده است. و باعث می شود تا هر موقع که خواستیم محیط مان را از سر پوشیده به سرباز و بالعکس تغییر دهیم.
معایب سقف شیشهای را بشناسید
شیشه نیز مانند هر متریال دیگری که در ساختمانسازی استفاده میشود،علاوه بر مزایای زیادی که دارد معایبی نیز دارد که ما به برخی از آنها میپردازیم:
• استفاده از شیشه باعث افزایش مصرف انرژی در ساختمان میشود چراکه ضریب انتقال حرارت در شیشه بالاست و تبادل حرارتی سریع اتفاق میافتد.
• همچنین سقفهای شیشهای بهراحتی نور را از خود عبور میدهند و خصوصاً در فصل تابستان ممکن است مشکلاتی را از نظر تبادل نور و گرما سبب شوند.
• شیشه بهخاطر ماهیتی که دارد، صدا را منعکس میکند، از اینرو شاید بتوان گفت در ازدیاد آلودگی صوتی می تواند نقش داشته باشد.
• میزان مقاومت شیشه در هنگام وقوع زلزله های شدید خیلی بالا نیست از این رو این امر میتواند خطراتی را باعث شود.
البته شایان ذکر است مهرب درب ایرانیان با سکوریت کردن شیشه ها تاحد زیادی خطرات حاصل از وقوع شکست شیشه را درمواقع ضروری کاهش میدهد،اما در این بین افراد سود جویی نیز وجود دارند که حاضر به انجام سکوریت کردن شیشه به علت متحمل شدن هزینه ی آن نیستند،و ضرر آن را افرادی میکشند که اطلاعات کافی در این زمینه نداشتند.
سقف شیشه ای خانه
سقف شیشه ای خانه یکی از سازه های مدرن در صنعت ساختمانی به شمار می روند ، امروزه افراد مانند گذشته به دنیال مصالح ساختمانی همانند گچ و سیمان برای اجرای سقف در خانه نیستند.سقف های شیشه ای نشکن جایگزین بسیار مناسبی برای خانه ها شده است،برای ساخت سقف شیشه ای منزل تماما از شیشه سکوریت با ضخامت 10 الی 12 میلی متر استفاده می شود تا ایمنی لازم را در برابر ضربه داشته باشد همچنین گاها برای برخی از سقف های شیشه ای پاسیو و یا رستوران ها که ارتفاع زیادی تا زمین دارند از شیشه های لمینت شده استفاده می کنند تا در صورت شکسته شدن آسیبی به کسی وارد نشود.
مشاهده کنید مقاله جان پناه شیشه ای